Aanpassing Zomerparkdag verstandig, maar we zullen gesprek met inwoner missen

Aanpassing Zomerparkdag verstandig, maar we zullen gesprek met inwoner missen

De traditionele Zomerparkdag gaat dit jaar niet door wegens het coronavirus. In plaats daarvan heeft de gemeente een alternatief bedacht; de ‘Zomerparkdag on Tour”. In een persbericht laat Gemeente Belangen weten dat ze het alternatief een wijs besluit vindt. “De fractie vindt dat er geen enkel risico genomen moet worden. Wel mist de partij de vele gesprekken met inwoners en andere belangstellenden.”

Ondanks de beperkingen die de coronacrisis met zich meebrengt, wil Gemeente Belangen de Ambachter blijvend informeren en de dialoog met de burger gaande houden. “Afgelopen tijd heeft Gemeente Belangen binnen de richtlijnen van het RIVM telkens inwoners benaderd, zowel op straat als via sociale media”, vertelt een fractiewoordvoerder. “Uit de gesprekken bleek dat steeds meer mensen begrip hebben voor het beleid dat Gemeente Belangen heeft uitgevoerd, samen met haar twee coalitiepartners. Natuurlijk lukt het de fractie niet om al haar wensen te realiseren, we hebben te maken met onze coalitiepartners.”

Voornemen om alle buurten te bezoeken
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen (maart 2022) wil Gemeente Belangen nog zoveel mogelijk in gesprek gaan met de Ambachters. “Zo kunnen we ons beleid laten aansluiten op de wensen van de lokale bevolking. Veel inwoners vroegen hierom, al voor de zomervakantie”, zegt een fractiewoordvoerder. Om in gesprek te blijven gaat de fractie systematisch te werk. “Gemeente Belangen heeft voor de zomervakantie een overzicht gemaakt van alle wijken en buurten die we nog niet bezocht hebben. Direct na de vakantie willen we die plekken alsnog bezoeken, waarbij we meteen de situatie ter plekke bekijken. Zo willen we weten wat er leeft en werk maken van verregaande participatie”. 

Nieuw verkiezingsprogramma
Met oog op de verkiezingen bezint Gemeente Belangen zich al op een nieuw verkiezingsprogramma. Zodra het klaar is, zal de fractie dat via allerlei kanalen laten weten, meldt een fractiewoordvoerder. “We zijn ervan overtuigd dat veel inwoners zich daarin zullen herkennen”, zegt de woordvoerder nog. Na de verkiezingen wil Gemeente Belangen zich blijvend op de burger richten. “Als de Ambachter ons bij de verkiezingen opnieuw massaal steunt, zullen we er alles aan doen om zoveel mogelijk wensen te realiseren en hinderlijke zaken weg te nemen. Zoals altijd kan de Ambachter op ons rekenen”, zegt een fractiewoordvoerder.

De fractie is te bereiken via het e-mailadres info@gembel.nl.