Bezoek aan wijk Overkerk

Bezoek aan wijk Overkerk

Op vrijdagmiddag 16 april 2021 is de fractie van Gemeente Belangen de straat weer opgegaan om in gesprek te gaan met de inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht. Ditmaal werd de wijk Overkerk bezocht.
Een prachtige schone en groene wijk met diverse ruime speelgelegenheden voor jongeren. Een mooie grote speeltuin aan de Evertsenstaat en een ruim opgezet grasveld aan de Isaac Sweerslaan voorzien van voetbaldoelen en een basketbalveld.

Vanaf de Tjerk Hiddesingel een mooi uitzicht op het Sandelingenpark. In het najaar van 2020 constateerden wij een groot aantal lege plekken aan deze singel. Wij hebben vandaag geconstateerd dat er inmiddels op alle leeg plekken weer nieuwe bomen zijn geplant en het groen in de wijk gewaarborgd blijft.

De bewoners geven aan tevreden te zijn over de omgeving en de leefbaarheid in de wijk. Er zijn een aantal grote speelplaatsjes ingericht voor de kinderen waar ook vandaag door veel kinderen gebruik van werd gemaakt. De omwonende geven aan dat er een paar kleine kanttekeningen zijn.
Zo is er een boom weggehaald, is de nieuwe boom een stukje verder op het speelplein teruggeplaatst, maar is de put van de weggehaalde boom nog niet goed afgedicht.
Ook bij het speeltoestel met schommels zitten diepe kuilen in het gras, die vaak vol staan met water wat niet weg kan. Dit kan met enig onderhoud prima geëgaliseerd worden.

Met betrekking tot de doorgaande straten, Piet Heinstraat, Evertsenstaat wordt aangegeven dat er relatief netjes gereden wordt, maar soms toch ook wel harder dan is toegestaan. Ook werd aangegeven dat automobilisten nog wel een ineens het trottoir op rijden bij verlaagde trottoirs die toegang bieden tot garages.

Op de Callenburghsingel werd ons verteld dat er wel vaak een spoor van afval te zien is vanuit het park. Een idee is meer en grotere afvalbakken rondom horeca in het park, met een verplichting voor de horeca om zakken regelmatig te legen. Gelukkig hebben wij als fractie een kleine bijdrage kunnen leveren aan het opruimen van zwerfafval.