Blog: Je kunt elke dag kiezen

Blog: Je kunt elke dag kiezen

“Vanochtend heb ik het oud papier apart gezet. Daarna fietste ik in 10 minuten naar mijn werk. Tijdens de eerste bespreking dronk ik een kop lekkere fairtrade koffie…. Herken-baar, zo’n start van de werkdag?

Nu ik dit zo opschrijf, realiseer ik me dat ik op een dag veel keuzes maak die te maken hebben met duurzaamheid. Afval scheiden, op de fiets in plaats van met de auto en fairtrade koffie in plaats van ‘gewone’.
In mijn werk als wethouder maak ik samen met mijn collega’s ook elke dag keuzes. We proberen telkens de meest duurzame variant te kiezen. We ondertekenden in 2015 het convenant ‘bij-vriendelijk handelen’ met Milieudefensie en planten inheemse bomen en struiken aan die aantrekkelijk zijn voor insecten. We kiezen voor LED lampen bij straat-verlichting die vervangen moet worden. Het nieuwe bedrijvenpark Ambachtsezoom wordt circulair en de materialen die we daar gebruiken zijn demontabel en herbruik-baar.

Ik ben benieuwd welke keuzes u elke dag maakt op het gebied van duurzaamheid. Wat zijn uw ideeën om uw huishouden en misschien wel de hele gemeente duurzamer te maken? Ik ga hierover graag met u in gesprek op donderdag-avond 18 april, vanaf 19.00 uur op het gemeentehuis. Samen met alle Ambachters van alle leeftijden gaan we een nieuw actieplan duurzaam-heid opstellen. Met concrete acties. ideeën en ambities voor de thema’s energie, klimaatadaptatie en lucht-kwaliteit, circulaire economie en af-val en ‘samen doen’. Denkt u met ons mee? Ik ben nieuwsgierig naar uw ideeën!”

Ralph Lafleur Wethouder Duurzaamheid, Ruimte, Mobiliteit & Wonen
P.S. Wilt u onze enquête over duur-zaamheid invullen? Dat kan via http://www.onderzoekcentrumdrechtsteden.n/vragenlijsten

Bron: Weekblad de Brug – Editie 17-04-2019