Burgemeester demonstreert de sleutelbox

Burgemeester demonstreert de sleutelbox

Hendrik-Ido-Ambacht, 18 maart 2019

Burgemeester demonstreert de sleutelbox als bescherming tegen inbraak voor keyless entry auto’s

Een veilige woonomgeving is belangrijk voor de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Het is voor ons een belangrijke taak om de veiligheid van onze inwoners zoveel mogelijk te blijven garanderen. Daarom vinden we het ook belangrijk om het aantal autodiefstallen terug te dringen. De hoeveelheid auto’s met keyless entry, oftewel een contactloze autosleutel neemt toe. Autodieven spelen daar handig op in door met relatief eenvoudige apparatuur het signaal van de sleutel naar de auto te kopiëren of door te zenden.

Autodiefstallen en preventie

Verzekeraars willen graag dat eigenaren de keyless entry uit laten zetten, omdat het niet de vraag is ‘of’ maar ‘wanneer’ de auto op deze manier wordt gestolen. Maar er is nog een manier om diefstal tegen te gaan. Met de zogenaamde sleutelbox. Als de sleutel na gebruik hierin wordt opgeborgen, kan het signaal van de sleutel niet worden gekopieerd of doorgezonden worden en neemt de kans op diefstal af.

Burgemeester demonstreerde sleutelbox

Op 18 maart demonstreerde burgemeester Heijkoop het gebruik van de sleutelbox. Hij liet zien hoe de kans op autodiefstal vermindert door het gebruik ervan. Het is geen waterdicht systeem. Op straat zal de sleutel ook in de box bewaard moeten worden, om ervoor te zorgen dat het signaal niet door autodieven kan worden opgepikt. Maar door de sleutelbox het grootste deel van de tijd te gebruiken, vermindert wel de kans dat een auto op deze manier gestolen wordt.

Ontvang ook een sleutelbox

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht geeft als preventieactie een aantal sleutelboxen weg. Burgemeester Jan Heijkoop: “op deze manier dragen inwoners zelf bij aan een vermindering van het aantal autodiefstallen. En dat is mooi, want het zorgt ook voor een veilig(er) Hendrik-Ido-Ambacht”. Wilt u als inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht ook een gratis sleutelbox ontvangen? Op vertoon van uw autosleutel met keyless entry ontvangt u van de receptioniste in het gemeentehuis een sleutelbox. Het gemeentehuis is open op maandag tot en met donderdag van 08.30 – 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 – 16.00 uur.

Bron: Persbericht Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht