Coronavoucher Ambacht groot succes!

<strong>Coronavoucher Ambacht groot succes!</strong>

Hendrik-Ido-Ambacht, 9-11-2022

De actie Coronavoucher Ambacht van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is een groot succes geworden. Er zijn ruim 9.000 coronavouchers ingewisseld. De inwoners waren er ontzettend blij mee en de plaatselijke ondernemers en organisaties vonden de actie hartverwarmend. Zij kregen op deze manier na een onzekere coronatijd met minder inkomsten een sympathiek steuntje in de rug van de gemeente.

Coronavoucher Ambacht
Eind mei ontvingen alle huishoudens uit Hendrik-Ido-Ambacht een brief met een waardebon van 25 euro. Deze mochten de inwoners vrij besteden bij lokale ondernemers, maatschappelijke instellingen en kerken in Ambacht. Het ging specifiek om de organisaties die het zwaarst zijn getroffen door de lockdowns tijdens de coronaperiode. De voucher was dus niet in te wisselen bij essentiële winkels die open mochten blijven. Er werd massaal ingeschreven voor de actie, 42 ondernemers, 16 maatschappelijke instellingen en 4 kerken meldden zich aan.

Enthousiaste inwoners en deelnemers
In totaal zijn er ruim 12.000 Coronavouchers uitgegeven aan de inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht. Een gebaar dat heel positief werd ontvangen door de inwoners. Maar ook de organisaties waardeerden de actie enorm: “Als ondernemer voelde dit als een stukje erkenning en een steuntje in de rug na een paar onzekere coronajaren, we zijn erg blij met deze bijzondere actie!” reageerde Frank van King jeans & casuals.


Succes van de actie
De vouchers konden tot 1 augustus ingeleverd worden. Er zijn in totaal 9019 vouchers ingeleverd voor een totaalbedrag van 225.475 euro, dat voor rekening van de gemeente komt. Wethouder economie André Flach: ‘Ik ben erg blij dat de actie Coronavoucher Ambacht is zo succesvol is verlopen! Door middel van de voucher hebben we als gemeente een groot aantal ondernemers een steuntje in de rug kunnen bieden.”