Duurzaamheidslening voor het verduuzamen van uw huis.

Duurzaamheidslening voor het verduuzamen van uw huis.

De gemeente introduceert de duurzaamheidslening voor Ambachters die niet in aanmerking komen voor het Warmtefonds, Dit is een fonds waaruit inwoners geld kunnen lenen om hun huis te verduurzamen tegen o% rente. Een grote groep mensen maakt daar inmiddels gebruik van door het huis bijvoorbeeld te isoleren en/of te voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en een groen dak.

Maar niet iedereen komt in aanmerking voor een lening van het Warmtefonds. Met een verzamelinkomen van meer dan € 46.014,- per jaar is en lening tegen o% rente voor een huishouding niet mogelijk. De nieuwe duurzaamheidslening van de gemeente geeft al die mensen de kans om ook een bedrag te kunnen lenen en hun huis te verduurzamen en klimaatvriendelijke maatregelen te nemen. En dat tegen een lage rente.

Voor wie is de duurzaamheidslening!

De duurzaamheidslening is bedoeld voor Ambachters met een bestaande koop- of huurwoning én Vereniging van Eigenaren (vE’s). Particulieren mogen tussen de € 2.500,- en € 25.000.- lenen. Voor VvE’s is dat tussen de ( € 10.000, en € 25.000,- per wooneenheid, met en maximum van € 350.000,-. Aan de lening gaat een financiēle toets van de gemeente vooraf. Daarna verzorgt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) de afhandeling en de adminisfratie van de lening.

Meer informatie en/of aanvragen?

Wilt u alles weten over de duurzaamheidslening,kijk dan op: www.h-i-ambacht/duurzaamheidslening  Hier kunt u ook direct een duurzaamheidslening aanvragen.

Wethouder Ralph Lafleur (duurzaamheid) vertelt verderop over het belang van verduurzamen. Hij zegt onder meer: “Verduurzamen hoeft niet allemaal tegelijk,begin met kleine stapjes. We helpen u graag op weg,ook met de grotere stappen.

“Je hoort het vaak:we moeten ons huis verduurzamen.En als wethouder Duurzaamheid weet ik ook dat het moet.Want daarmee sparen we het milieu en onze portemonnee. Makkelijk gezegd,klinkt het dan, maar hoe doe ik dat? Waar begin ik? Weet dat wij,de gemeente, u graag helpen met aantrekkelijke acties en adviezen. Zoals over het Warmtefonds en nu ook met de nieuwe duurzaamheidslening.Die lening maakt het voor een nog grotere groep inwoners mogelijk om duurzame maatregelen te nemen tegen een minimale rente, die je ook nog eens snel terugverdient.Ingewikkeld? Valt heel erg mee.

Voor een advies over alle mogelijke kleine en grote stappen staan de Energiecoaches van de Drechtse Stromen voor u klaar of u kijkt op de web-site van het Regionaal Energieloket.

Het verduurzamen van uw woning lijkt misschien best een grote stap, betaalbare stapies helpen namelijk ook. Begin bijvoorbeeld met tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen pn  maakt al een verschil Sluit de koelkast goed, doe onnodige lampen uit, zet de temperatuur wat lager, douche iets korter. Echt, het is heel simpel en het levert u (en het milieu) al heel veel op.

Bent u vervolgens toe aan grote(re) stappen, zoals het isoleren van uw huis, het laten leggen van zonnepanelen, de aanschaf van een warmtepomp of misschien zelfs een groen dak? Voor veel mensen zijn dat forse investeringen. Maar ook daarin wil het Rijk u helpen via het Warmtefonds en de duurzaamheidslening. We kunnen er niet langer omheen dat het klimaat verandert. Daarmee worden we dagelijks geconfronteerd. Willen we de toekomst voot onze kinderen en kleinkinderen veiligstellen, dan möeten we met elkaar iets doen. En dat kan ook. Met kleine stapjes en met grote stappen.

Wij staan voor u klaar om u daarbij te helpen,
Wethouder Ralph Lafleur
Duurzaamheid