Gemeente Belangen: blij met uitbreiding huisartsenpost

Gemeente Belangen: blij met uitbreiding huisartsenpost

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De fractie van Gemeente Belangen is blij met de uitbreiding van de huisartsenpost. Dit meldt deze lokale partij in een persbericht. Er  komt namelijk een tijdelijke huisvesting aan de Zuidwende-Zuid. 

Begin 2022 kwam er via een uitzending van Hart van Nederland aandacht voor het tekort aan huisartsen, o.a. in Hendrik-Ido-Ambacht. Toentertijd waren er 3000 Ambachtse inwoners die geen huisarts hadden.

‘Aan de bel getrokken
Cinthus van der Lei, Gemeente Belangen: “Gemeente Belangen heeft jarenlang aan de bel getrokken over het tekort aan huisartsen in onze gemeente. Dit probleem, dat wij als een echt hoofdpijndossier beschouwen, heeft de afgelopen jaren veel van onze aandacht en inspanningen gevraagd. Wij hebben onze zorgen herhaaldelijk geuit en aangedrongen op een structurele oplossing voor dit tekort. Dat er nu eindelijk stappen worden gezet om twee nieuwe huisartsen te huisvesten, zien wij als een belangrijke overwinning voor de gezondheid en het welzijn van onze inwoners.”

‘inzet voor blijvende verbetering’
Gemeente Belangen is verheugd dat er eindelijk haast wordt gemaakt met het nijpende tekort aan huisartsenzorg in Hendrik-Ido-Ambacht. Tijdens de raadsvergadering van 8 juli is het raadsvoorstel aangenomen dat voorziet in tijdelijke huisvesting voor twee huisartsen aan de Zuidwende-Zuid.

Van der Lei: “Wij blijven ons inzetten voor een blijvende verbetering van de gezondheidszorg in Hendrik-Ido-Ambacht en hopen dat deze tijdelijke oplossing snel gevolgd zal worden door permanente maatregelen.”