Gemeente Belangen ontmoet inwoners op Sophiapromenade

Gemeente Belangen ontmoet inwoners op Sophiapromenade

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Op zaterdagmorgen 3 juli bezochten raadsleden van Gemeente Belangen de Sophiapromenade. Op de promenade gingen de raadsleden in gesprek met inwoners, waarvan sommigen klaagden over nachtelijke geluidsoverlast op de Sophiapromenade. Verder verwoordden inwoners hun waardering over het vele groen in ons dorp. 

Kort nadat de raadsleden aankwamen op de Sophiapromenade, voerden ze hun eerste gesprekken met inwoners die klaagden over geluidsoverlast. “Sommige inwoners vertelden dat ze die nacht een verschrikkelijke herrie hoorden van scooters en geschreeuw”, vertelt een GB-woordvoerder die verontwaardigd vervolgt: “Waarom maken jongeren zo’n herrie en zeker zo midden in de nacht?! Er wonen ook nog eens veel ouderen in de appartementen rondom de Sophiapromenade. Hoewel we de jeugd een pleziertje gunnen, keuren we dit gedrag stellig af.”

Veel groen, Fixi en online raadsvergaderingen
Gemeente Belangen hoorde niet alleen klachten, maar ook positieve geluiden. “We spraken inwoners die blij zijn met ons dorp vanwege het vele groen. Daarbij hebben we ook gewezen op Fixi waar Ambachters melding kunnen doen van bijvoorbeeld slecht gesnoeid groen of niet-werkende afvalcontainers. Veel mensen weten nu immers niet waar ze zulke defecten kunnen melden”, vertelt een woordvoerder. Het valt haar wel op dat Ambachters de online weg naar raadsvergaderingen weten te vinden. “Een ander positief bericht is dat we hoorden dat veel inwoners de commissie- en raadsvergaderingen online volgen”. 

Gemeente Belangen vaker op straat
Volgens de woordvoerder kijkt Gemeente Belangen positief terug op de ontmoetingen en gaat de partij vaker de straat op. “Binnenkort zullen we op een andere locatie het gesprek aangaan met onze dorpsgenoten. In de gesprekken hoort Gemeente Belangen graag hoe bewoners over hun wijk denken, wat vinden ze goed en niet? Wat wij horen in de wijken proberen we zoveel mogelijk mee te nemen in ons verkiezingsprogramma waaraan we nu schrijven.”

Bron: 3 juli 2021 (door Jan-Willem Schneider) ambacht.net