Patrick van der Giessen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht

Patrick van der Giessen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht

De gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht heeft donderdagavond 14 september 2023 de heer P. van der Giessen (49 jaar) voorgedragen als nieuwe kroonbenoemde burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht.

De heer Van der Giessen is getrouwd, heeft twee kinderen en is momenteel bestuurssecretaris/ strategisch beleidsadviseur bij de Stichting Jeugdteams Zuid-Holland Zuid.

Patrick van der Giessen is voor Hendrik-Ido-Ambacht geen onbekende. Hij heeft in het verleden de Ambachtse samenleving gediend in de rol van raadslid én in de rol als wethouder (voor het laatst in 2020), namens het CDA. De heer Van der Giessen is niet meer gelieerd aan enige politieke partij. Hij heeft zich uitgebreid georiënteerd en voorbereid op het burgemeesterschap en daarbij een bewuste keuze gemaakt voor Hendrik-Ido-Ambacht. De gemeenteraad denkt met hem de beste burgemeester voor Hendrik-Ido-Ambacht te krijgen.

De voorbereidende werkzaamheden voor de voordracht zijn verricht door de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad. Zij heeft dit gedaan aan de hand van de door de raad op 5 april 2023 vastgestelde profielschets.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Leo Platschorre, over hun keuze voor de geselecteerde kandidaat: ”De heer Van der Giessen is intelligent, enthousiast en gedreven. Door zijn prettige omgang met mensen en gevoel voor humor verwacht de gemeenteraad een burgemeester te hebben voorgedragen die er als burgervader is voor alle Ambachters, een echte verbinder. Zichzelf blijven ontwikkelen en blijven leren, typeert hem zeer, hij staat open voor zijn omgeving en veranderende wensen. De rol van betrokken burgervader sluit aan bij hem als persoon”.

Naar het oordeel van de raad past de heer Van der Giessen het beste bij het opgestelde profiel waarin gevraagd wordt om een boegbeeld binnen de gemeente en ook in de regio, om een burgervader en een verbinder.

De aanbeveling wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, om de benoeming door de Kroon mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief als het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. De gemeenteraad gaat ervan uit dat Patrick van der Giessen per 23 november 2023 als nieuwe burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht kan beginnen (datum installatie).