Ralph Lafleur

Ralph Lafleur

Ralph Lafleur woont sinds 8 jaar samen met zijn vrouw en 3 studerende kinderen in Hendrik-Ido-Ambacht. Hij vindt het dorp een zekere rust uitstralen en derhalve een fijne omgeving om te wonen. Maar hij is geen onbekende in de regio: hij woonde lange tijd in Dordrecht en heeft zijn roots in Ridderkerk.

loopbaan

Zo’n 3 jaar geleden startte Ralph als schaduwfractielid bij Gemeente Belangen. Dat het daarna zo snel ging, had hij niet verwacht. Sinds 2 maanden is hij raadslid en nu is hij zelfs benoemd tot wethouder. En wel de eerste wethouder van Gemeente Belangen sinds de oprichting in 1974. Hij voelt dit als een grote eer en een grote verantwoordelijkheid.

Naast zijn werk als schaduwfractielid werkte Ralph ruim 25 jaar in diverse functies bij de gemeente Rotterdam. Zo heeft hij van dichtbij meegemaakt hoe het is om te werken binnen het openbaar bestuur.

ambitie

De lokale partij Gemeente Belangen heeft altijd als uitgangspunt om het belang van de Ambachter voorop te stellen. Ralph heeft dan ook de ambitie om in de komende 4 jaar er voor te zorgen dat inwoners aan de voorkant betrokken worden bij plannen en het uitvoeren van beleid. Hij ziet het als zijn missie om als gemeente een beroep te doen op de kennis, kunde en creativiteit die aanwezig is in de samenleving. Hij ziet het wel als een uitdaging hoe hij dat gaat organiseren en vorm gaat geven. Maar gelukkig zitten in zijn portefeuille Duurzaamheid, Ruimte, Mobiliteit en Wonen leuke onderwerpen waar hij dit handen en voeten kan gaan geven; bijvoorbeeld de energietransitie en afvalverwerking.

vragen of afspraak

Ralphs deur staat altijd open indien u vragen of een probleem heeft. Maar om er zeker van te zijn dat hij tijd heeft, kunt u via de bestuurssecretaresse een afspraak maken.