VVD slaat de plank mis

VVD slaat de plank mis

De VVD verstuurde deze week een persbericht waarin staat dat Gemeente Belangen een motie van de VVD zou blokkeren over fitness op zondag. Dit is onjuist zegt Gemeente Belangen.

“Gemeente Belangen is een groot voorstander van sporten op alle dagen van de week”, zovertelt Marjet Vogelaar. “Maar wij zijn – vanuit het oogpunt van concurrentie -tegen de verkoop van eet- en drinkwaren door fitnesscentra en daarnaast is het volgens de wet niet mogelijk. Overigens is dit wel mogelijk als het fitness bedrijf statutair als vereniging staat ingeschreven. Het is jammer dat de VVD dit zich niet realiseert, zeker omdat deze partij al een lange tijd meeloopt in de Ambachtse politiek.” Daarnaast geeft Gemeente Belangen aan dat er in het persbericht van de VVD een aantal fouten staan. “Zo staat er dat onze partij deVVD niet hielp aan een meerderheid. Gezien het feit dat deze motie door vier andere partijen ook niet is gesteund, geeft dit een onvolledige voorstelling van zaken. Jammer dat de VVD alleen zijn pijlen op ons lijkt te richten.”

Afspraak is afspraak
Binnen een coalitie werken meerdere partijen met elkaar samen. Gemeente Belangen vertelt dat dit altijd wat ‘gevenen nemen’ is. “Wij hebben ons duidelijk uitgesproken over de openstelling van het nieuwe binnenbad op zondag. Binnen de coalitie is afgesproken dat er geen verruiming komt van het openstellingsbeleid op zondag. Wij conformeren ons daar aan. Afspraak is afspraak.” Uit de vele contacten die raadsleden van Gemeente Belangen hebben met de inwoners bleek ook dat deze onderwerpen niet spelen. “In de periode van de verkiezingen bleek dat bij de kiezers van onze partij de verkoop van eet- en drinkwaren bij een sportschool en de openstelling op zondag van het binnenbad totaal geen onderwerpen waren die onze kiezers bezig hielden. Ook vinden we het jammer dat de VVD de waarheid geweld aandoet,met het gevaar dat daardoor bij de inwoners van onze gemeente een verkeerd beeld ontstaat”, zo stelt fractievoorzitter Marjet Vogelaar.